Klatreleder inne

MÅL
Norges Klatreforbund utdanner trenere for å sikre at kurs i forbundets regi holder kvalifisert nivå. Deltakerne skal i løpet av kurset vise egenskaper, kunnskaper og ferdigheter som samlet kvalifiserer til kursets godkjenningskrav. Etter endt kurs Instruktør innendørs skal deltagerne være i stand til å fungere som instruktør og kursleder på innføringskurs innendørs på en sikker måte. Deltagerne gis en grundig innføring i metoder for klatring innendørs, innhold i innføringskurs i klatring inne og elementer knyttet til treningslære, klatreskader og sikkerhetstenking.

Instruktør inne er første nivå i NKFs trenerstige, og er primært til for å holde nybegynnerkurs. Instruktørens rolle er med andre ord å kunne lære bort sikringsteknikk og sikkerhetsfilosofi innen klatringen. Klatreteknikk, treningsmetodikk osv. er ikke instruktørens primære ansvarsområde. En instruktør vil i hovedsak arbeide med ungdom og voksne folk, men instruktører skal også kunne fungere som aktivitetsleder i f.eks. grupper med barn, ungdom, handikappede osv.

VARIGHET:
Kurset består av 2 moduler. Hver modul varer i 6 timer, og det anbefales å gjennomgå en modul av gangen, slik at kurset går over 2 dager.

MÅLGRUPPE OG OPPTAKSKRAV:

  • være fylt 18 år innen siste kursdag.
  • ha minimum 150 klatredager på tau bak deg (en inne-økt på 2 timer teller!), inkludert minimum én sesong ute. Ofte vil dette ta fra halvannet til to år. Rutiner vedrørende rappell og rigging/treing av toppankere forutsettes kjent.
  • kunne lede ruter på bolter.
  • være fullstendig komfortabel med å falle på led.
  • beherske dynamisk sikring (hvordan gi en fallende klatrer et mykest/sikrest mulig fall).
  • ha evne til å forklare og demonstrere foran en gruppe.

 

KURSET KVALIFISERER TIL Å INSTRUERE PÅ:

  • Innføringskurs innendørs
  • Organisere klatring som aktivitet innendørs og på topptau ute på godt tilrettelagte klatrefelt sammen med annen instruktør som minimum skal være godkjent trener 1 sport eller fjell.

NESTE KURS:

Kurs settes opp ved behov. Kontakt klubben om du er interessert i dette kurset.

 

Ønsker om deltagelse på kurs meldes til  Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Kurset tilbys gratis til klubbens medlemmer dersom du kunne tenke deg å stille opp som instruktør på våre klatrekvelder og ved utleie.